Как да избера бански според фигурата си


Как да избера бански според фигурата си – правоъгълна форма

правоъгълна форма на тялото

Ако имате правоъгълна форма на тялото – талията, ханша и гръдната ви обиколка са почти равни, не изпадайте в паника и в никакъв случай не се лишавайте от удоволствието да се печете на плажа.
Правоъгълната форма на тялото може да изглежда много добре, ако всеки елемент от облеклото е избран правилно. Подходящите дрехи могат да компенсират липсата на криви по тялото ви. Същото важи и за банските.Може да изберете цял бански или бански в две части. Това което трябва за вашия тип фигура са детайли отклоняващи вниманието от талията.
Целта е чрез модела на банския да направите талията си по-тънка. По този начин фигурата ви от правоъгълна ще се превърне в така харесваната форма на тялото пясъчен часовник

Опитайте се чрез модела на банския да уголемите оптически бюста си, както и да разширите областта на ханша. По този начин талията ви ще стане визуално по-малка.Подходящ е избора на бански в две части тип “триъгълници“ с меки чашки за горнището и някакъв детайл отстрани на бедрата за долнището:
Бански в две части с презрамка през врата е подходящ за всяка фигура. Ако изберете подобен модел с детайли на долнището и по-обемно горнище фигурата ви ще изглежда много добре. Талията ви ще се намали оптически:Ако предпочитате цял бански, съчетанието на правилните цветове също може да намали оптически талията ви.
Търсете модел с по-тъмен цвят в областта на талията.


Така харесваните, модерни през този сезон изрязани цели бански също могат да работят във ваша полза.
Търсете модел солидно изрязан от двете страни в областта на талията, с дълбоко деколте, което да привлече вниманието към бюста и да го направи оптически по-голям. Внимавайте за долната част на банския. В никакъв случай не избирайте високо изрязан над бедрата модел. 

Виждате как в горната и долна част има интересна щампа, което придава повече обем на бюста, леко разширява ханша и съответно прави талията оптически по-тънка. Съчетанието на ивиците от три цвята и допълнителния ярък детайл по средата създава илюзия за правилни пропорции и криви по тялото, което е изключително подходящо за дами с правоъгълна форма на тялото.

Вертикалните и диагонални чертички като щампа на бански също са идеално решение за вас. Такава щампа създава обемност и ако изберете подобен модел бикини талията ви ще изглежда по-малка:Ако имате по-малък бюст бикини тип папионка са идеалното решение за вас. Изберете модел с повече плат, особено в горната част. Набраната материя създава илюзия за обемност.Щампите по банските също могат да работят във ваша полза. Бански с дребни, ярки шарки – точки, малки фигурки и др. са чудесно решение за правоъгълната фигура.Още едно добро решение за дами с правоъгълна форма на тялото е бански танкини.
Особено подходящ е модел с дълбоко деколте, в по-тъмен цвят и прибавен детайл на долнището.Вниманието на окото се отклонява от талията при този модел, а тъмния цвят оптически я смалява.


Внимавайте за модели, които биха скъсили тялото ви.Например бански с долнище тип боксерки. Такъв модел бански ще подчертае липсата на талия и ще направи фигурата ви по-мъжка. Абсолютно неподходящо е за дами с правоъгълна форма на тялото.

 

Избягвайте модели на бански с ниско изрязани долнища, които минават през бедрата. Това също би скъсило оптически фигурата ви и би подчертало липсата на криви по тялото ви.

Избягвайте ивици.

Внимавайте с хоризонталните и вертикални линии.Така, както хоризонталното райе при дрехите оптически разширява фигурата, при банските важи същото правило.Ако не искате да изглеждате по-ниска и широка, не носете бански с хоризонтални райета.
Хоризонталните ивици са подходящи за “момчешка фигура“ – много високо слабо момиче.
Вертикалните райета пък оптически издължават фигурата както при дрехите, така и при банските.
Ако искате да постигнете акцент на определена част от тялото си и искате да я подчертаете и оптически да я разширите или издължите, тогава заложете на райетата.Ако не искате да рискувате, просто изберете друг десен.Варианта едноцветно долнище и горнище с едри фигури подчертава бюста и поставя акцента на него.
Ако искате да акцентирате на хубавите си гърди може да заложите и на подобен вариант на бански костюм:Ако искате да поставите акцента на талията си и по този начин да подчертаете правилните си пропорции изберете цял
бански , при който областта на талията е в различен от основния цвят:ver142

Или едноцветен бански, който има някакъв ефект в областта над талията, плата е драпиран например:
 FBL 08  09

Като правило по-тъмните, наситени цветове оптически стесняват и издължават фигурата. По-светлите цветове, обратното.Ако имате по-пълна фигура тип пясъчен часовник ще трябва малко повече да внимавате при избора на бански.

 

 ВЕРАНО ЕТНИКО 141 

 49


Идеален вариант е горнище тип папионка:С бански подобен модел ще поставите акцента на горната част на тялото си. Такова горнище привлича вниманието на раменете и шията и издължава оптически фигурата. Едновременно с това не насочва вниманието към ханша и талията. Ако добавите и подходящо долнище с ниска талия ефекта ще е много добър.

Подходящ е и за дами с по-едър бюст:Бански тип попионка със свалящи се презрамки през раменете:


Ако искате да не акцентирате на бюста си и визуално да го смалите този модел е идеален. Съчетанието с долнище със същите ефекти на папионка такъв вид бански ще подчертае формата на тялото ви и ще изглеждате страхотно на плажа.


Крушовидна форма:

крушовидна форма на тялото

Ако имате фигура с по-едър ханш, тънка талия и по-малка в сравнение с ханша гръдна обиколка, значи имате крушовидна форма на тялото.
Въпреки, че крушовидната форма на тялото не изглежда толкова зашеметяваща както формата на
пясъчен часовник, тя също е много женствена и секси и с помощта на няколко трика при избора на бански можете да изглеждате страхотно на плажа.

За дамите, чиито бедра са по-едри:

За да изместите фокуса от бедрата си изберете бански, който да привлича вниманието на окото в горната част на тялото.Например бикини с изрязана тъмна долна част и по-ярко и привличащо окото горнище:
Точки, чертички, дребни фигурки са идеална щампа за горнището. Те привличат окото и изместват фокуса от долната част на тялото ви, освен това оптически оголемяват бюста.

Ако предпочитате едноцветен бански, изберете модел, който би привлякъл вниманието в горната част на тялото ви.
Бикини с горнище с по-дебела презрамка през врата и изрязано долнище с ниска талия ще са идеални за тази цел:
 02 Гренада 


Ако предпочитате цял бански, правилото е същото: търсете модел с акцент на горната част.
Този цял бански например е много подходящ:
Драперията по чашките му и ефекта, поставен в центъра между гърдите привлича окото и отклонява вниманието от ханша и бедрата.
Същевременно придава повече обем на гърдите, с което изравнява оптически пропорциите на горната и долна част на тялото ви.

Ако предпочитате танкини изберете модел с дълбоко деколте
.

Дълбокото деколте привлича вниманието към бюста, а плитко
и изрязано долнище оптически смалява областта на ханша и бедрата.

Както дрехите, така и банските са един добър начин да скриете несъвършенствата на тялото си.

Подходящия избор на модел на бански ще постави акцента на банския, не на тялото ви и по този начин ще се чувствате уверена и красива на плажа.Например щампа на банския с подчертани фигури, по–едри или по-дребни, привлича окото и отклонява вниманието от тялото.
В този ред на мисли ще трябва да съобразите шарките по банския с ръста и размера на тялото си.

Ако предпочитате цветен бански внимавайте за фигурите по щампата му. Тук важи същото правило като при дрехите.
Ако сте по-дребничка можете да си позволите по-дребни и деликатни щампи. Ако сте по-едричка, обратното. Или казано с други думи съобразете фигурите на щампите според ръста си:
Ако искате да подчертаете хубавите си рамене изберете модел на банския, който би привлякъл вниманието към тях.
Бански без презрамки или асиметричен модел с презрамка през едното рамо би бил чудесен избор за акцент на раменете:Ако не сте свикнала да носите изрязано долнище и не се чувствате комфортно с бикини, помислете за женствените танкини.


Ако искате да поставите акцента на краката си изберете по-високо изрязано долнище на бански. Така ще издължите оптически краката си.
При фигура с крушовидна форма много трябва да се внимава с модели с долнища тип шорти. Не са препоръчителни, защото повечето плат ще подчертае по-широките ханш и бедра.
Избирайте по-малки и плитки долнища на банските:

Саронг или бански тип рокличка също е чудесен избар, ако искате да прекриете част от бедрата и ханша си:Крушовидната форма на тялото изобщо не е за изхвърляне. Вижте Дженифър Лопес. J.Lo стана звезда именно с пищния си ханш.
Така че, мили дами, просто изберете модела бански който най-ви допада и се чувствайте неотразима на плажа.
 

Голям бюст

Големият бюст е сексапилен и харесван от мъжете. Мечта е на много жени с по-малки гърди, но само притежателките на голям бюст могат да ви кажат колко трудно си намират удобно бельо, подходящи дрехи и т.н.Ако ръста ви е по-нисък, а гърдите големи, неправилно избраните дрехи развалят общата визия. Големите гърди от предимство се превръщат в недостатък.
Например, ако облечете широка горна дреха, бюста опъва материята напред, талията се губи и визуално ще изглеждате по-ниска и по-пълна. Същото се отнася и за банските.
Правилно избрания бански ще подчертае предимствата на фигурата ви и ще ви направи неотразима на плажа:За дами с голям бюст най-важното нещо при избора на бански костюм е добрата подръжка. Търсете бански с дебели презрамки.
С такъв модел бюста ще е повдигнат и надеждно укрепен. Визуално няма да има дисбаланс във фигурата ви и ще се чувствате комфартно.

Забравете за банските без презрамки.Ако пък изберете бикини с тънки презрамки, гледайте горнището да е надеждно укрепено в областта под бюста, за да го поддържа добре и да се чувствате комфортно.
Удачен избор е презрамка през врата. Тя поема надеждно тежестта на бюста:
Банските с банели също са добро решение, както и бански с твърди чашки.
Ако искате да привлечете вниманието към бюста си заложете на атрактивен модел с по-ярко горнище:Ако искате оптически да намалите бюста си и да отклоните вниманието от него, изберете модел с някакъв мотив на долнището.
Така погледа ще попада на долната част на тялото и пропорциите ви ще са по-правилни и балансиране визуално.Подходящите цветове за бански за дами с голям бюст са: тъмните за горните части и по-светли и ярки за долнищата.
Тъмния цвят оптически смалява бюста, а светлия, по-ярък цвят на долнището привлича вниманието към долната част на тялото ви.
По този начин фигурата ви ще изглежда добре балансирана.

Ако търсите бански за плуване, доброто решение за големия бюст е изчистен спортен модел с горнище тип потник:


Неподходящи са много изрязани бански, защото големия бюст дърпа материята напред и колкото и еластичен да е банския, изрязванията му се деформират, не стоят прилепнали по тялото и съответно няма да изглеждате добре.
Сам по себе си големия бюст е достатъчно привлекателен за погледите на мъжете, така че наистина не е необходимо да рискувате с модели, с които не бихте се чувствали комфортно и които от ефект биха превърнали болемите ви гърди в дефект.

За плажа добро решение са бикини с
регулиращи се  презрамки и закопчаване на гърба. За да не тежи големият бюстВертикалните ивици също са подходящи за големия бюст.
Ако изберете цял бански с вертикална лента по него като този модел, тялото ви ще се издължи оптически. Пропорциите ви ще са правилни и ще изглеждате чудесно:


Добро решение за дами с голям бюст са танкините. Особено модел с деколте и ефектна презрамка през врата.
Деколтето деликатно би подчертало хубавите гърди и едновременно с това се чувствате комфортно
.


Ако искате да изглеждате добре на плажа, едно парео с подходящ цвят би било чудесно допълнение към плажния ви тоалет.
За дами с по-голям бюст ярко парео вързано ниско долу на хълбоците би било чудесно. Яркото парео ще привлича вниманието и ще направи визуално правилни пропорциите на фигурата ви.


Добави в Svejo


Нови продукти